Radiobitch 2008 - 17 June 2008

(Novum) - 3FM heeft maandag vier Radiobitches Awards in de wacht gesleept. Annemieke Schollaardt werd bekroond als beste dj voor haar programma Weekend DNA. Maricha Kroeske werd als producer van Michiel Veenstra uitgeroepen tot de beste in haar vakgebied en als aanstormend talent kwam Roosmarijn Reijmer uit de bus. Tot slot ging ook de Radiobitches Award voor beste radiostation naar 3FM.

De onderscheidingen werden in het Nederlandse instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum uitgereikt tijdens een gala, dat werd gepresenteerd door Isabelle Brinkman.


Kraak & Smaak, Krause, GEM en Shane Shu moesten zorgen voor muzikale omlijsting.

Het best beluisterde station, Radio 538, kreeg ook een onderscheiding: voor nieuwslezer Jasmijn van Dijk, die ook voor Juize.FM het nieuws leest. De prijs voor beste 'regiobitch', talent bij een regionale omroep, ging naar Wytske Kenemans van Fresh FM. Jeanne Kooijmans van Caf? Kooijmans op Radio 2 kreeg een oeuvreprijs.

Claudia de Breij won vorig jaar de Radiobitches Award als beste dj. Onder anderen nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood en Marlous L?ffelman, de sidekick van Rick van Velthuysen, wonnen vorig jaar ook een prijs.

De uitreiking van de Radiobitches Awards wordt georganiseerd door de Veronica Radioschool, om vrouwelijke radiomakers in het zonnetje te zetten. In verhouding met de rest van Europa werken er volgens de Veronica Radioschool weinig vrouwen bij de Nederlandse radio.

terug
Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»