terug


Veronica, 23 februari 2008

In herinnert u zuch deze nog? zetten we wekelijks tv-helden van vroeger weer in de schijnwerper. Deze week is Isabelle Brinkman (35) aan de beurt, één van de eerste vj's van Nederland.

Waar kennen we jou ook alweer van?

"Van The Music Factory, waar ik vanaf het begin op 1 mei 1995 voor werkte. Samen met Fabienne, Sylvana en later Bridget was ik de eerste lichting vj's."

Wat was het hoogtepunt van je televisie-carrière?
"TMF was voor mij een meisjesdroom die uitkwam. Er ging echt een wereld voor mij open. Ik was altijd al met muziek bezig en het was natuurlijk waanzinnig om artiesten te ontmoeten en te interviewen"

Waarom zien we je niet meer op TV?
"Toen alles eenmaal liep bij TMF, werd het minder intressant. Ik kon me minder bemoeien met de totstandkoming van de programma's; als presentatrice werkte ik alleen nog maar aan het allerlaatste deel van het hele traject.
Ik werkte een keer mee aan een radio-uitzending van Rob Stenders en daarne belde 3FM of ik wilde komen presenteren. Ik moest hard lachen. Net als alle andere tv-mensen gaf ik af op radio. Later dacht ik: Waarom niet? ik wilde het wel leren en dit was een mooie kans. En toen ben ik verliefd geworden op radio."

Wat was je dieptepunt?
"Mijn vertrek bij 3FM in 2003. Ik was het niet eens met het beleid van de zender-coördinator, bijvoorbeeld over de muziek die wij moesten draaien. Ik denk er nog steeds hetzelfde over, maar ik had het anders moeten aanpakken. ik was boos en schopte tegen teveel schenen. Ik maakte de moord op Pim Fortuyn mee, zat daardoor al niet lekker in mijn vel. Maar ik liet het niet merken, ik hing het stoere meisje uit."

Mis je het presenteren voor televisie?
"Nee, ik had veel geluk en kwam heel snel op mooie posities. Later vroeg ik me af of ik het wel wilde en het wel kon. Maar stoppen was wel moeilijk. Achteraf was het een heel mooie testrit. ik ken mezelf nu beter en durf hardop te zeggen dat ik goed ben in wat ik doe."

Isabelle Brinkman hoofdtelefoonEn wat doe je tegenwoordig?

"Ik ben freelancer op het gebied van organisatie en communicatie, ik spreek voice-overs in en werk achter de schermen bij tv-programma's. Televisie maken is als drugs: het is niet goed voor je, maar wel lekker. ik wil mijn eigen bedrijf opbouwen, een veelzijdig en succesvol producent worden."

Wie vind jij een tv-talent?
"Wendy van Dijk en Linda de Mol. Zij zijn tv-persoonlijkheden die hun persoon niet nadrukkelijk op de voorgrond plaatsen."

En wie mag er van de buis?
"De nieuwe lichting presentatoren denkt dat ze er al zijn, maar ze zijn net begonnen. De grote talenten van nu hebben keihard moeten werken voor waar ze nu zijn."

Welke voormalige tv-bekende zou jij hier nog wel eens willen terugzien?
"Van Renée Vervoorn hoor je niets meer. Ik ben benieuwd wat ze doet."


Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»