terug


Sky Magazine

Isabelle Brinkman wordt meer herkend op straat dan ooit. Of dat iets te maken heeft met haar wekelijkse programma op Kink FM valt te betwijfelen. Ze is momenteel ook niet op de beeldbuis te zien, dus wat is het dan wel? Naar eigen zeggen heeft het te
maken met haar onlangs afgeronde sabbatical. "Blijkbaar moest ik een paar dingen op een rij zetten, want ik zit nu lekkerder in mijn vel dan ooit." Dát is het dus wat ze uitstraalt. We spreken de duizendpoot in café Ebeling in Amsterdam over haar comeback.

Aanleiding voor ons gesprek is de Moordlijst die Isabelle iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur op Kink FM presenteert. De Moordlijst is een samenwerking tussen KINK FM en muziektijdschrift OOR. Wekelijk stellen ongeveer 60 muziekjournalisten, programmamakers en medewerkers van platenlijsten de lijst samen. De 20 beste albums vormen samen de Moordlijs, de enige albumlijst in Nederland voor progressieve popmuziek. De muziek is heel afwisselend. Isabelle vindt niet alles even goed. "Maar dat hoeft ook niet. Het zijn vaak hele artistieke bands die veel meer doen dan alleen muziek maken. Zo ben ik regelmatig prachtige gedichten tegengekomen toen ik research deed naar de bandjes; heel bijzonder. Op de radio hoef ik er niet zo nodig een mening over te hebben, dat wordt bij Kink FM ook niet van me verwacht."
Op de vraag of ze meer programma's bij Kink zou willen presenteren reageert Isabelle twijfelend. "Kink is zoals het moet zijn. Lekker chaotisch, idealistisch en muziek staat op één. Ik heb het radiostation heel hoog zitten. Er werken namelijk allemaal hele gepassioneerde mensen die één ding gemeen hebben en dat id hun liefde voor muziek. Mijn kink-hart is niet groot genoeg om er fulltime mee bezig te zijn, want er zijn zoveel andere dingen die ik nu wil oppakken. Klaarstaan voor Kink FM doe ik wel, als ze mij nodig hebben dan ben ik er."

Isabelle gaat er tegenaan

"Er is veel gebeurd in mijn leven en ik heb veel zin om aan de slag te gaan."
Ze straalt en heel talloze plannen. "Nu moet ik er alleen voor zorgen dat ensen weer weten dat ik er ben, met name in medialand." Voor haar sabbatical kwam de Amsterdamse in opspraak door een meningsverschil met 3FM. De overstap naar SBS Shownieuws was achteraf geen goeie carrièremove. "Ik had het niet meteen moeten doen. Als ik die uitzendingen nu terug kijk, zie ik mijzelf zo stuntelen. Ik zat niet lekker in mijn vel en had na mijn vertrek bij 3FM en het verlies van mijn beste vriendin gewoon even gas terug moeten nemen. maar nee hoor, ik moest er zo nodig als een furie tegenaan."

Of ze het nu wel zou aankunnen? Isabelle denkt van wel. "Ik twijfelde aan alles toen ik de beslissing nam om er een jaar uit te stappen. Niet alleen over mijn eigen kwaliteiten, maar ook over de mediawereld en de mensen die daarbij horen. Nu zie ik het anders, met name doordat ik mijzelf beter ken. Tijdens mijn sabbatical heb ik ook dingen gedaan waarvan ik weet dat ik er niet in uitblink, zoals een cursus fotografie. Maar dat geeft niet, ik weet namelijk ook waar mijn kracht wél licht. Op televisie zijn dat locatieprogramma's die spontaan zijn: reisprogramma's, woonprogramma's of zelfs verslaggever op locatie."


Maar de televisiewerels is keihard en hoe wil ze die comeback maken?

"Ik heb geen Rolodex op mijn bureau staan met bobo's die ik kan bellen, maar het mond-tot-mond circuit werrkt snel genoeg, hoop ik. Ik ben me er heel goed van bewust dat ik wel een kans moet krijgen."
Het afgelopen jaar heet Isabelle zich ook verdiept in schrijven. "Ik durfde dat nooit en ben daarom blij dat ik op mijn site een mogelijkheid heb waar het kan. De reacties zijn trouwens erg goed."


Een vernieuwende site voor vrouwen

Verder is Isabelle hard bezig met de ontwikkeling van een innovatieve website. Ze laat een paar dingen in vertrouwen los, maar wil tot aan de lanceringniet voor over het project in de media kwijt. "Ik wil niet te hard van de toen blazen over de site. Laat mensen tegen de tijd dat het project online is, zelf bepalen wat ze ervan vinden." Dat het vrouwen tussen de 25 en 35 aanspreekt weet ze zeker. "Vrouwen die avontuurlijke dingen meemaken, maar ook har bezig zijn met hun eigen ontwikkeling."
Vrouwen zoals Isabelle Brinkman dus.

Update het radiomagazine - november 2005
(foto: Govert de Roos)

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»