Ontdek je X-factor - 17/10/06

Toen ik over de opening van de Icebar in Amsterdam hoorde, kreeg ik er een alles behalve warm gevoel bij. Ik ben namelijk een op en top koukleum, dus bij -5 in een ijsbedekte ruimte een drankje drinken is niet mijn idee van gezelligheid. Toch ging ik afgelopen vrijdag (gewapend met warme trui) op weg naar de Icebar. Twee vriendinnetjes van me waren er uitgenodigd voor de presentatie van het HenkJan Smits boek Ontdek je X Factor!, en ze hadden me gevraagd mee te gaan. Na de borrel zouden we dan bij het nieuwe fair trade restaurant Umoja wat gaan eten.

Voor de presentatie zijn we wat aan de late kant, dus komen we gehaast het etablissement binnen gedribbeld. Om in de daadwerkelijke Icebar te komen, moet je eerst door het door Jan des Bouvries ontworpen Hot Lounge gedeelte. Beneden om de hoek is dan de ingang van het hippe freeze gedeelte. De ingang is daadwerkelijk de deur van een koelcel. Bij onze aankomst staat er niemand bij deze ijsblauw beschilderde deur, dus halen we de vergrendelingshendel zelf maar over. Met een luid zuchtend geluid opent de zware deur zich. De koude lucht vliegt ons tegemoet. Ietwat geërgerde (bekende) gezichten kijken ons aan, en een beveiligingsman trekt ons snel naar binnen.

De presentatie is al begonnen en blijkbaar mag er onderwijl niemand meer in of uit. Brr, het is echt flink koud binnen! Het puntje van mijn neus is al snel verdoofd. Dan zie ik dat de overige gasten allen dezelfde warme jassen en handschoenen dragen. Het wordt me duidelijk dat deze op voorhand door de organisatie zijn uitgedeeld, en wij ze niet hebben gekregen omdat we te laat waren. Naarstig probeer ik aan iets anders te denken dan aan de kou, en luister licht klappertandend naar de sprekers. Lovende woorden over HenkJan, HenkJan zelf over de X-factor aan het woord en tenslotte overhandigd Miss X-factor, Wendy van Dijk, het eerste exemplaar van Ontdek je X-Factor! aan HenkJan.

Er wordt geklapt, gelachen, geproost, geposeerd en gefotografeerd. Ik krijg een drankje aangeboden: een ijskoude Smirnoff Ice, die zo koud is dat ik mijn mouwen moet gebruiken om het flesje vast te houden. Gelukkig verplaatst de crowd zich ongeveer 20 minuten later naar de warmte, waar het vervolgens echt gezellig wordt. Iedereen krijgt aan het eind een gesigneerd exemplaar van het boek mee, ik heb nummer 84.

Wat mij betreft was het een zeer geslaagde middag en het eten bij Umoja is ook reuze gezellig. Tot in de vroege uurtjes wordt er nog uitgebreid gefilosofeerd over de X-factor. Op zaterdagavond blijf ik lekker thuis, lui op de bank hangen. Een beetje tv kijken en een beetje bladeren in het nieuwe boekje van HenkJan. Eerder verscheen van hem al De X-factor, een must voor sterren. En nu dus Ontdek je X-Factor, de persoonlijke weg naar succes. Een handleiding over hoe je kunt investeren in persoonlijk succes en over het ontwikkelen van je eigen X-Factor. Behalve het uiteenzetten van de basisformule (de eerste indruk, de juiste instelling, de goede uitstraling, een passend imago ), staat het boekje vol tips, quotes (doen het altijd goed) en voorbeelden van mensen die de X-Factor schijnen te bezitten, en kan je je uitleven op allerlei zelftests. De belangrijkste boodschap van het geschrift: Succes overkomt je niet, het is je eigen keuze!

En dat is inderdaad de ijskoude waarheid.

Voor meer informatie: www.talentscout.nl

terug

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»