Isabelle's favorieten - The New York Rush

Het is midden februari en het vriest wanneer ik voor het eerst in New York ben. Maar de kou kan me niet deren. De overweldigende energie van de stad, The New York Rush houdt me warm. Zonder schaamte vergaap ik me op Time Square aan de duizelingwekkende billboards, wandel door Central Park, slenter over de oneindig lange Broadway Avenue , winkel verlekkerd door de vele Mega Stores (Tower Records en Victoria Secret zijn favoriet) , struin me suf in Greenwich Village en op 5th Av, voer de eekhoorns in Battery Park, bezoek Ellis Island, beklim het vrijheidsbeeld, het Chrysler gebouw..... en het toen nog staande WTC. In de avonden wordt ik opgezogen door het sprankelende en gevarieerde uitgaansleven. Eten in een van de vele restaurant dat ooit als filmset fungeerde, een befaamde musical zien , gieren in een typisch comedy café, zwijmelen in een nostalgische jazz club en swingen in een hippe discotheek. De tijd - net als alles in NY- vliegt voorbij en er is veel te veel om allemaal in een enkele dagen te kunnen behappen. Nog een aantal malen ga ik daarna terug naar ´The Big Apple´. En telkens blijf ik me verwonderen over haar dynamiek en de nieuwe dingen die ze steeds weer prijs geeft. New York, de stad die inderdaad nooit slaapt en alle clichés waar blijft maken. Een stad waar ik als bezoeker nooit uitgekeken zal raken.

Isa´s New York Hotspots

Route 66 Cafe, voor een stevig Amerikaans ontbijt, 858 9th Avenue (bij 9th street)
Grand Central, voor het gevoel van het oude New York en de beste fruits de mer, 42nd street (bij Park Avenue)
Swing 46 Jazz en Supperclub, voor een swingend diner , 349 west 46th street (om de hoek van Time Square)
Paramount Hotel, voor fijn overnachten 235 West 46th St (bij 8th Avenue)
Kiehl´s, voor schoonheidsproducten en cosmetica van natuurlijke ingredienten, 109 3rd Avenue (tussen 13th en 14th street)
Girlprops.com, voor frivole betaalbare sieraden en accesoires
Mood Indigo, voor Americana vintage, 181 Prince Street (tussen Thompson en Sullivans street)
Labyrinth Books, voor heerlijk neuzen naar klassieke romans, non-ficitie en bestsellers, 536 west 112st (tussen Broadway en Amsterdam)

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»