Isabelle uitgelicht - Charming Canada

Voor de "zelfstandig" ervaring en om Frans te leren ga ik na mijn h.a.v.o. examen, voor een jaar als au-pair naar het gerenomeerde, Zwitserse Geneve. Tijdens mijn Franse lessen leer ik daar behalve de taal ook de Canadese Carrie kennen. Vanaf de eerste ontmoeting klikt het bijzonder goed tussen ons en ontstaat er een hechte vriendschap. Na onze tijd in Geneve besluiten we om samen enkele maanden door Europa te gaan trekken. We hebben het op deze trip werkelijk geweldig naar ons zin; feesten er een hele lange, warme, zomer driftig op los. Eerst in Nederland, daarna gaan we naar Griekenland, Turkije, Tsjechië, Frankrijk en België. Na deze bijzondere belevenis valt het afscheid nemen ons ongelofelijk zwaar. Op Schiphol huilen we wat af en zweren innig contact te blijven houden. En, ondanks de jaren en de grote afstand hebben we die belofte na weten te komen. Tot op de dag van vandaag hebben Carrie en ik nauw contact en zien we elkaar nog geregeld.

De eerste keer dat ik Carrie in Canada opzoek woont zin Guelph, een Universiteitsstad net buiten Toronto. Bij mijn volgende bezoek zit ze aan de andere kant van het weidse land, in verukkelijk Vancouver en momenteel woont Carrie in Calgary. Carrie is dus mijn connectie met Charming Canada. Zou ik haar echter niet ontmoet hebben, weet ik niet of ik ooit naar Canada zou zijn gegaan. Het zou simpelweg denk ik niet in me opgekomen zijn. Want , wat hoor en weet je nou eigenlijk over het land? Wanneer wordt Canada naast de Olympische winterspelen genoemd? De Canadezen speelden een belangrijke rol in onze bevrijding en veel Nederlanders emigreerden er na de oorlog naar toe. Maar verder is Canada toch vrij onopvallend en neutraal vertegenwoordigd in het algemene wereldbeeld. Canada heeft echter vele (verborgen) charmes die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken.

De natuur is er bijvoorbeeld overweldigend. Of je nu een natuurmens bent of niet, de adem benemende landschappen zullen een ieder omarmen. Duizenden meren, dichte bossen, woeste bergen en uitgestrekte prairies kenmerken het enorme oppervlakte van het wereld deel Noord Amerika. Voor de zeehonden, beren, wolven, coyotes en elanden hoef je er niet naar de dierentuin. Je komt ze er onderweg in het wild vanzelf wel een keer tegen. Ook in de dichtbevolkte gebieden!

De hoofdstad van Canada is Ottawa, maar de grootste steden zijn het Amerikaans getinte Toronto en het door de Franse invloed getekende en ook franstalige Montreal. De gemiddeld warmste steden in Canada zijn Vancouver, Victoria en Windsor, de meest zuidelijk gelegen stad. Echt warm is het Canadese klimaat echter niet te noemen. Over het algemeen kennen grote delen van Canada juist zeer koude seizoenen, met temperaturen die in het Noorden en op de prairies regelmatig tot de -40° Celsius gaan. De latten-liefhebber kan er in de winter zijn hart dan ook behoorlijk ophalen. Bijvoorbeeld het gebied rond ski-oord Whistler is spectaculair te noemen. Calgary in de winter schijnt ook niet verkeerd te zijn. Ik heb alleen niet zo'n zin in sneeuw schuiven en maak er komende zomer liever een zonnige wandeling door de bergen. Tegen die tijd dus meer over Canada.

Een andere kant van Canada: Charming Canada II

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»