Luchtige kost - 10/09/06

Burnt Toast - teri Hatcher

In de koopjes bak van een luxe supermarkt in Canada, valt mijn oog op een boek met op de cover de actrice Teri Hatcher. Deze brunette speelde o.a. Lois Lane in de Amerikaanse TV-serie Lois en Clark en ze wordt in 2005 wereldwijd geroemd als de Desperate Housewife, Susan Mayers. In de tussenliggende periode ging het Teri echter niet bepaald voor de wind. Ze kreeg het stempel van uitgerangeerd toebedeeld. Zeker de roddelpers ging helemaal op haar los. (Ik heb de vernietigende koppen en foto´s ook gretig bekeken). Het vooruitzicht van veertig worden viel haar zwaar.

Nieuwsgierig pak ik het exemplaar op uit de bak. Het boek heet Burnt Toast - met als subtitel and other philosofphies of life- en het bevat niet alleen een beschrijving van Teri´s sterrenleven, maar het blijkt ook daadwerkelijk om een door haar zelf geschreven epistel gaan. Mijn eerste "verantwoorde" ingeving:
het narcistische en geredigeerde geschribbel van een veertigjarige Hollywood ster, die voor een paar centen haar gefrustreerde gedachtegang over het leven wil delen? Veel meer stel ik me er in ieder geval niet van voor, maar ik besluit het werkje voor 9.99 C$ toch te kopen.

Luchtige kost en prima geschikt voor tijdens de terugvlucht van Toronto naar Amsterdam. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet alles dat Teri te zeggen had even aandachtig heb opgenomen, maar over het algemeen was Burnt Toast best geinig om onderweg door te bladeren. Met name de anekdotes die Teri aanhaalt vond ik leuk om te lezen. In het bijzonder die over haar flaters, haar onzekerheden , missers en urenlange huilbuien. Ook haalt ze onderwerpen als plastische schoonheid en de kwalen van natuurlijk ouder worden uitgebreid aan. Ze is bij het opschrijven in ieder geval niet bang geweest om zich kwetsbaar en menselijk (en niet al te Amerikaans) op te stellen en dat pakte bij mij voordelig uit. Burnt Toast werd in mijn ogen uiteindelijk meer een intiem portret van een hedendaagse vrouw van middelbare leeftijd en gaf het een realistische beschrijving van het leven van een alleenstaande moeder, dan dat het een duidelijk beeld van een opgekrabelde Gloden Globe winnares gaf.

~ Forty is a loud reminder that time is always running out. You´r halfway home ~
Terri Hatcher

Burnt Toast is o.a. te bestellen via www.bol.com

terug

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»