Isabelle's favorieten - Bruisend Barcelona

Geen stad waar ik me zo ontspannen voel als in het zonovergoten Barcelona. Voor mij staat een bezoek aan deze mondaine haven- en badplaats voor puur genieten. In het aangename Spaanse ritme rustig rondslenteren, onderdompelen in Catalaanse kunst en cultuur, uitgebreid eten en drinken. Door de kronkelende straatjes van de Bari Gotic (het oudste, gotische gedeelte) voeren en langs de kleurrijke kraampjes en straat artiesten op La Rambla. Het Modernisme ontdekken op La Rua del Modernisme, een terrasje pakken in de schaduw en mensen kijken in de artistieke wijk El Borne. Heerlijk verse Graellada demarisc (gegrilde schaaldieren met knoflookmayonaise) nuttigen op het hippe strand bij Port Olimpic. Of traditionele tapas met cava op het plein van de rustige buitenwijk Gracia.

Normaal gesproken ontdek ik een nieuwe plek graag zoveel mogelijk op eigen houtje en vermijd ik liever toeristen parcours, maar het systeem van de Bus Turistic in Barcelona vind ik toch wel een uitkomst. Open dubbeldekkers, die met grote regelmaat vanaf het centrum op Placa de Catalunya vertrekken en over twee verschillende trajecten (de rode en de blauwe lijn) langs de monumenten en culturele bezienswaardigheden passeren. Het gaat vloeiend en je krijgt een goede indruk van de stad. Ook prettig is dat je onderweg gemakkelijk in- en uit kunt blijven stappen. Vanzelfsprekend wordt er bij de Sagrada Familia en andere architectonische hoogstandjes van Gaudi -zoals Casa Mila en Parc Guell- gestopt. Maar ook het culturele recreatiegebied Montjuic of Camp Nou -het prestigieuze voetbalstadion van FC Barcelona- of het moderne Olympisch stadion kunnen even gemakkelijk worden aangedaan als overgeslagen. Het Monestir de Santa Maria Pedralbes, net buiten het centrum, vind ik een van de meest intrigerende bezienswaardigheden. Achter de oude, dikke muren van het serene klooster heerst een mystieke rust en ademt het nog steeds de sfeer van de besloten nonnen gemeenschap die het eeuwen lang was.

Ter bezichtiging bewaar ik Passeig de Gracia en Avinguda Diagonal tot het laatst. Hier zijn alle grote ontwerpers als Donna Karan, Gucci, Armani, Chanel en Calvin Klein groots vertegenwoordigd. Voor het kleding kopen gedeelte is het winkelcentrum La Maquinsta een aanrader. Alle bekendere winkels en ketens uit het centrum zijn hierin vertegenwoordigd. Met de rode Bus Turistic kom je er praktisch langs.

Zon, bergen, strand, kunst, cultuur, tratditie, temperament, creativiteit en ontspanning. Deze stad aan Zee heeft het allemaal en meer. Betoverend Barcelona, een stad naar mijn hart.

Isa´s Barcelona Hot Spots.

El Borne, voor de leukste plekjes
Placa Real, voor de ambiance van vervlogen tijden.
(plein, kort aan Las Ramblas, voorbij ferran, richting zee)
Quince Nits, voor een sfeervolle en betaalbare lunch onder de arcaden, 6, PL. Real
Els Quatre Gats, voor een bijzonder diner in een authentieke omgeving.
c.Avinyo en de c.Portifarissa, voor de kleine winkeltjes
Contribucione y Moda, voor betaalbare designer outlet keding
La Boqueria, voor het kleurrijkste aanbod groente en fruit en de verse vis, Rambla 91

 

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»