Isabelle uitgelicht - Betoverend Bali

Voordat ik na een avontuurlijke reis door Australië definitief huiswaarts keer, maak ik eerst nog een tussen stop op het Indonesische eiland Bali. Al eerder verbleef en verkende ik dit kleurrijke oord, nu gebruik ik mijn korte tijd op het Eiland der Goden om een Nederlandse kennis te bezoeken. Sinds een aantal jaren woont zij met een bataljon aan bedienden in een exotisch strandhuis in Pantai Seseh, een oud vissersdorpje aan de Zuid-West kust van Bali.

Er zijn onnoembaar veel verschillende manieren en mogelijkheden om tijdens een vakantie op Bali (voordelig) geriefelijk te verblijven, maar overnachten in de Villa Sansil is absoluut sensationeel te noemen. De voorkant van de villa ligt tegen de groene sawa´s en wordt omringd door een grote, sierlijke tuin met zwembad. De achterzijde van het huis staat daarentegen pal aan het schitterende strand gebouwd. Vanuit de luxueuze slaapkamer toont een verbluffend uitzicht over zee. Het gemoedelijke geruis van de golven wiegt me s´nachts rustig in slaap en wekt me s'ochtens weer voorzichtig. De aangrenzende badkamer blijkt zich tot mijn aangename verassing in de openlucht te bevinden. Weliswaar omringd door tropisch begroeide muren, maar onder de blote hemel kan er in alle luxe en op ultieme wijze ge-doucht en ge-baddert worden.


Op de houten veranda bij de eveneens open keuken staat inmiddels een heerlijk ontbijt met fris fruit klaar. Tijdens het smikkelen leer ik dat me na al dit lekkers ook nog een fijne massage wacht. Even later wordt ik op het terras bij het zwembad traditioneel gekneed en geknepen, om daarna in de schaduw ontspannen terug in een diepe slaap te vallen. In de namiddag wordt ik in de auto met privé chauffeur door de omgeving gereden en pik ik onderweg bij de locale stalletjes enkele souvenirs op. Weer terug bij de villa neem ik een verfrissende duik in het zwembad. Na wat decadent rondspetteren toost ik vervolgens met de gastvrouw, met gekoelde rosé, in het Oosterse prieeltje op dit paradijselijke leven. Bij de adembenemende zonsondergang wordt er ondertussen door de huiskok een verse vis maaltijd voorbereid, die op de sfeervol verlichte patio wordt geserveerd. Aan de inmiddels duistere horizon twinkelen de talloze lichtjes van vangende vissersboten.

Nog tot in de vroege uurtjes wordt er intens genoten van de unieke ervaring. Ik zou willen dat er geen einde aan hoefde te komen, maar wanneer de zon opkomt wordt het toch tijd om afscheid van deze prachtige plek te nemen. Tegen het vallen van de avond kom ik aan op het hectische vliegveld van Denpassar waar ik, vol goede moed via Singapore en Frankfurt, de lange terugtocht naar Amsterdam inzet. Exact vierentwintig uur later bel ik vanaf mijn huis naar Villa Sensil om te laten weten dat ik veilig ben aangekomen. Tijdens het telefoongesprek hoor ik op de achtergrond het gemoedelijke geruis van de zee.
(Of is het de slechte verbinding?).

www.adaproyek.com


Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»