Première ?The Golden Compass? - 06/12/2007

Een beetje Fantasy op z’n tijd is goed voor een mens.
Ik neem de uitnodiging voor de première van The Golden Compass dus graag aan.

The Golden CompassMaandagavond 3 december vind deze in Tuschinski in Amsterdam plaats en ik ga samen met de drie finalisten van F.A.B.S. naar de feestelijke Opening Night toe. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat, behalve het Fantasy gegeven, het feit dat de film gemaakt is door Lord of the Rings mensen en dat Nicole Kidman er een hoofd rol in speelt, ik maar bar weinig weet over het verhaal en de moraal. Ik weet op voorhand zelfs niet dat het een trilogie betreft! Op de loper kom ik erachter dat er ook een belangrijke rol voor geanimeerde dieren/Deamons is weggelegd en het Compass, het instinct symboliseert. Na het te woord staan van de verslaggevers en het poseren voor de fotografen, zijn we net op tijd binnen voordat de film begint.

Een half uur later ben ik lichtelijk verward door de snelle introductie van de beestenboel en de diverse karakters. Pas na nog een half uur begint te dagen wat de rol van de zogeheten Deamons inhoudt en wat hun connectie met de menselijke personages is. De omgeving waar het avontuurlijke verhaal zich afspeelt kan ik dan echter nog steeds niet plaatsen. Na nog eens twintig minuten hoef ik niet meer op mijn horloge te kijken om te realiseren dat het einde van de film nog lang niet in zicht is. Zuchtend zie ik twee uur na aanvang de aftiteling over het beeld glijden en verlaat ik met een ietwat onbevredigd gevoel de zaal. Niet dat ik de film slecht vond, het was gewoon erg veel om te absorberen. Het is zeker geen hap slik weg film. En, ik ben een beetje geschrokken van Nicole Kidman. Ze speelt weliswaar de perfecte, ijzige heks, het is echter beangstigend te zien dat haar kille uitdrukking niet gespeeld is, maar het resultaat van Botox is. Zo zonde! Laat de beste vrouw a.u.b. stoppen met dat spul spuiten.

Desondanks, zie ik de volgende twee delen van The Golden Compass met enthousiasme tegemoet. Alleen zal ik dan wat meer voorbereid de bioscoop in gaan zodat ik het verhaal beter kan volgen en me gemakkelijker kan laten meevoeren door al het moois wat er in The Golden Compass te zien is 

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»