Toevallig Terstall - 15/09/2007

Op de castingdag voor een programma waar ik aan meewerk, moeten de kandidaten om 9 uur s´ochtends in de lobby van het Americain Hotel in Amsterdam verzamelen. De meeste zijn ruim op tijd, maar één meisje is te laat. Wanneer we haar, na het drie keer proberen, eindelijk telefonisch te pakken krijgen, zegt ze zich te hebben verslapen en dat ze er over 20 minuten zal zijn. Ik ga haar met de cameraploeg opwachten. Het is een zonnige zondagochtend en op het terras van het hotel zit het al aardig vol. Op het tafeltje rechts voor de deur zie ik de regisseur Eddy Terstall, achter zijn laptop een kopje koffie drinken. Als hij opkijkt kan ik het niet nalaten even respectvol naar hem te knikken. Even later komt het verlate meisje aan gelopen en onderwerp ik haar streng aan een aantal vragen. Alles een beetje aangedikt ten behoeve van de kijkcijfers.

SimonPas na middernacht kom ik thuis. Het is een lange maar te gekke dag geweest en de adrenaline stroomt nog volop door mijn lijf. Slapen is nog geen optie en ik plof op de bank voor de televisie. Er is echter niets op de buis te zien wat me kan boeien. Ik denk aan Eddy Terstall op het terras en ik besluit de DVD van zijn film Simon te gaan kijken; een van mijn favoriete films, wat misschien vreemd klinkt gezien het onderwerp. Ademloos kijk ik voor de zoveelste keer naar hoe de vriendschap tussen Simon en Camiel ontwikkelt en hoe deze tragisch eindigt. En weer stromen de tranen rijkelijk. Heerlijk huilen ter ontspanning. Voordat ik ga slapen denk ik nog even aan Meneer Terstall achter zijn laptop op het terras. Ik stel me voor dat hij bezig was met het schrijven van een scène voor zijn nieuwe film.

Een maand later tref ik in mijn mailbox het verzoek om een klein rolletje als kritische journaliste te spelen in Vox Populi, de nieuwe bioscoopfilm van Eddy Terstall. Bij het lezen van het betreffende mailtje moet ik even met mijn ogen knipperen. Wat ontzettend leuk ! Maar ook wat toevallig ! Of niet ? Toeval bestaat toch niet? Law of Attraction? Helaas ben ik op de betreffende draaidag niet beschikbaar, anders had ik het zeker met plezier gedaan. Een actrice ben ik niet, maar het inleven in deze rol zou niet moeilijk en een beleving zijn geweest. Ik zou moeten doen wat ik zo vaak doe, een interview afnemen terwijl de camera meekijkt. Alleen dan niet voor het "echie" maar voor in de nieuwe film van Eddy Terstall, wat het voor mij bijzonder maakt.
Hopelijk een volgende keer beter. Misschien als ik er hard genoeg aan denk....

~ De essentie van religie is dat je het verhevene en ontzagwekkende ziet in het meest onbeduidende ~
Thomas Moore 

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»