Radiovirus - 11/02/2007

Eindelijk lijkt de winter dan toch te zijn aangebroken. De temperatuur ligt onder nul en een wild wapperend gordijn van dikke sneeuwvlokken trekt over het land. De nieuwe KX studio ligt vlak bij mijn huis en ik kan er heel gemakkelijk met de fietst komen, maar met dit extreme weer pak ik toch de auto. Voorzichtig tuf ik naar het Eyeworks pand, waar de KX studio sinds vorige week officieel gevestigd is. Het is geen grote studio en ook zeker niet de meest luxe, maar wanneer ik er binnen loop voel ik me onmiddellijk thuis. Achter de mengtafel staat een jongen druk te bellen. Ik heb hem nog nooit ontmoet, maar ik weet dat het Mark moet zijn: een van de jongens die met alle kracht werken om KX goed draaiende te houden. Mijn programma begint pas over ruim een half uur, dus laat ik Mark zijn gesprek rustig voeren en onderzoek ik onderwijl het kersverse KX Honk.

Ik hoor Mark praten over het draaien uit de computer dat nog niet altijd even soepel verloopt en over de oplossingen die hij ervoor heeft bedacht. Sommige dingen volg ik nog wel, maar het meeste is voor mij abracadabra. Wanneer Mark ophangt vraag ik hem na het voorstellen, wat zenuwachtig of ik ook ouderwets CD´s kan draaien. Dat vind ik voor nu namelijk al ingewikkeld genoeg, daar ik vandaag voor de allereerste keer mijn programma helemaal zelf live ga schuiven.

Toen ik bij Radio 3 gevraagd werd, had ik nog helemaal geen DJ ervaring. Ik kreeg een spoedcursus droog oefenen, maar de eerste tijd zou ik met raad en daad worden bijgestaan door radioman Iwan. De eerste tijd bleef echter voor bijna altijd. Het was weliswaar niet standaard, maar de wijze waarop het programma Isabelle gemaakt werd werkte gewoon goed. Echt teamwork. Er was iemand voor de draaitafel, een producer en presentator. Zo kreeg elk onderdeel de volle aandacht en werd er ook meer mogelijk. Bij KINK heb ik nooit de behoefte gehad om zelf achter de knoppen te gaan. Simpelweg omdat mijn programma daar een lijst betrof. Ik zou het dan maar saai vinden om alleen in de studio te zitten. Bij KX wilde wel graag zelf gaan schuiven, alleen was dit in den beginne niet echt mogelijk. Nu KXradio echter een eigen studio heeft, kan het echte werk dan eindelijk gaan beginnen. Al is het een uur later dan gepland. Eigenlijk zou ik om 14.00 starten, maar door technische omstandigheden wordt ter plekke besloten tot 15.00.

De extra tijd benut ik om de KX tafel eens uitgebreid te bekijken en er alvast even mee te spelen. Het valt me op hoe vertrouwd het eigelijk voelt. Ik heb misschien nooit echt helemaal zelf geschoven, maar hoe vaak heb ik niet achter een degelijke tafel gestaan? Ik heb er weliswaar niet zo vaak aangezeten, maar weet wel zo een beetje wat alles doet, wat kan of waar alles zit. Als ik van start ga voel ik me als een vis in het water. Nee, het gaat nog niet bepaald soepel en er gaat hier en daar wat mis, het niveau moet ook zeker omhoog, maar ik vind het geweldig ! Volgende week dus weer. Ik ben "het" een tijdje kwijt geweest, maar het is sinds vorige weer helemaal terug: het radiovirus heeft me weer besmet.

Link:
Isabelle en muziek

  

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»