Op 4 april 1972 kwam Isabelle Maria Brinkman in Amsterdam ter wereld. Zij kreeg de naam Isabelle omdat haar ouders zo gek waren van het nummer 'Isabelle' van de Poppy's.


Toen Isabelle 11 jaar oud was, werd ze door haar tante ingeschreven bij een castingbureau en kreeg ze verschillende opdrachten als tienermodel. Zo was Isabelle ondermeer te zien in de reclamecampagnes van Ten Cate, De Bijenkorf en de Hitkrant.


 

Na de kleuterschool vervolgde Isabelle haar schoolcarrière in Antwerpen. Zij heeft daar op een katholiek internaat gezeten waar zij nog les kreeg van de nonnen. De middelbare school doorliep Isabelle weer in Nederland. Op de HAVO was zij naast goed in talen, ondere andere een kei te blijken in afwezig zijn. Haar grootste hobby's waren uitslapen, winkelen en thee drinken. Omdat Isabelle wel goed kan leren haalde ze toch haar diploma. Tijdens de examenuitreiking werd zij door de directeur toegesproken met de woorden: "We wilden je eerst een plattegrond geven met de routebeschrijving, want je was de weg naar school nogal eens kwijt".

Net als vele anderen wist Isabelle na haar HAVO niet precies wat voor vervolgopleiding ze wilde gaan doen. Uiteindelijk besloot ze om als au-pair naar Genève te gaan en daar een jaar Frans te studeren. Weer terug in Nederland begon ze met het VWO-diploma te halen.


Na haar VWO examen vertrok Isabelle met haar opgespaarde studiefinanciering naar een vriendin in Canada en ging vervolgens met haar op trektocht door Amerika. Eenmaal terug in Amsterdam ging Isabelle vervolgens voor verschillende uitzendburo's aan de slag om zoveel mogelijk werkervaring op te doen. Bij elke baan leerde ze veel, maar ze kon er haar draai toch niet helemaal vinden. Isabelle begon daarnaast wel steeds meer plezier te krijgen in de cursussen en de workshops die ze volgde. Deze hadden allemaal te maken met acteren en presenteren voor de camera, wat ze echt te gek vond.

Toen De Telegraaf op een gegeven moment in samenwerking met MTV een oproep plaatste waarin ze VJ's zochten voor MTV, heeft Isabelle onmiddellijk gereageerd. En het werd wat: ze mocht voor de muziekzender met 4 andere jongeren het op Nederland gerichte MTV goes Dutch weekend presenteren. Dit was het helemaal voor haar. De perfecte combinatie: voor de camera bezig zijn en met muziek werken. Na een zomerse trektocht door Europa begon Isabelle als receptioniste bij Radio 10 Gold. Enkele weken nadat ze daar was begonnen, vernam zij uit de krant dat Arcade met twee televisiestations zou starten, waarvan één muziekzender. Isabelle stuurde een videoband naar Lex Harding en mocht een screentest doen.Isabelle presenteerde bij The Music Factory iedere zaterdag- en zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur It's Isabelle. Daarnaast presenteerde ze wekelijks Weekendspecial en @lter 8 en elke maandag NL, Made in Holland.
Isabelle valt daar met name op door haar spontaniteit, liefde voor muziek en vele vloeiende interviews met o.a. Madonna, Mariah Carey, Will Smith en Bon Jovi.

Isabelle nam in 1996 het nummer 'Get Close To You' op met haar collega's Bridget, Fabienne en Sylvana. Het groepje kreeg de naam 'The Magnificent Four'. Het nummer `Get Close To You`werd alarmschijf en behaalde een 15de plaats in de Top 40. Maar de meiden deden het voornamelijk voor de lol en beleefden ook veel plezier aan de opnames en optredens. Een vervolg zou er alleen niet meer komen.

In 1998 ruilde Isabelle de camera in voor de radiomicrofoon. Ze werd DJ op 3FM. Vijf jaar lang presenteerde ze voor de NPS het kenmerkende cross-over programma Isabelle. Eerst tussen 20-22, later neemt ze de spitstijd 18-20 voor haar rekening.
Met name veel nieuw (Nederlands) talent werd in het programma Isabelle voor het eerst gedraaid of gesteund (Krezip, Kane, Brainpower, Racoon, Di-rect.) Maar ook de iets meer alternatieve rock en dance muziek werd niet geschuwd.

´ik zie het als een doel om op spelende wijze een grote groep mensen veel gevarieerde muziek aan te reiken` aldus Isabelle.


Voor de NPS televisie presenteerde Isabelle in die periode daarnaast jaarlijks het Pink Pop Festival en 13 afleveringen van het kinderprogramma Alle Kinderen Zingen. Ook was ze de vaste stem van kindernet Z@ppelin, waar ze ook enkele malen als presentatrice actief was.

Vervolgens ging ze als presentatrice bij SBS aan de slag. Ze presenteerde het Shownieuws, De 25 ... en bij Veronica De eerste keer en de Monaco Music Awards.

Van december 2003 tot eind december 2005 presenteerde Isabelle iedere maandagavond op KINK FM de Moordlijst.

Begin 2005 was Isabelle te zien als een van de kandidaten van het populaire programma 'Wie is de mol'. Uiteindelijk bleek ze niet de mol te zijn, ze strandde in een van de laatste afleveringen door een verkeerde beslissingIsabelle beschikt naast haar kwaliteiten als veelzijdig presentatrice over een zeer karakteristiek stemgeluid en heeft zich daarmee op het gebied van stemmenwerk eveneens succesvol ontwikkeld. Zo is zij te horen als voice-over in verschillende radio en tv commercials (Hi, Maybelline) en documentaires (SchoolTV, IKON, Teleac/NOT) en klinkt haar stem zelfs in je telefoon (KPN Hi) en in een populaire computergame (Burnout Revenge)

Momenteel houdt Isabelle zich daarnaast actief bezig met de ontwikkeling van nieuwe media projecten.

Beroep:
Radio en TV presentatrice, stemmenactrice, ontwikkelt media concepten.

Hobby's:
Extreme Sports (oa parachutespringen), reizen, schrijven en fotograferen, al doet zij het aan de andere kant van de camera ook zeker niet slecht.

Citaat:
'Soms kan ik wel eens jaloers zijn op mensen die meteen hun draai hebben gevonden. Ik ben inmiddels dertig en nog altijd op zoek. Ik merk dat ik toch weer een nieuwe uitdaging nodig heb.' (Televizier 18 mei 2002)

Bekende uitspraak:

´Doe nix wat ik ook niet zou doen´
De traditionele afsluiting van haar radio programma´s.

 

Nieuws
1. Sydney Mirjam Anna
2. RTL Lounge werkt samen met Amsterdam Fashion Week
3. Topvrouwen
4. fotoshoot Nick van Ormondt
5. Beau Monde Awards
»